Tuesday, December 7, 2010

progeCAD 2010 Standard

kutija2k10standard

progeSOFT на почетокот од Ноември ја објави својата нова верзија progeCAD 2010 Standard.

Новата верзија донесува новости како што се:

 • целосна подршка за AutoCAD 2010 DWG форматот
 • значително е зголемена брзината во снимањето на цртежи
 • целосна компатибилност со оперативниот систем Windows 7
 • ...
Сите наши купувачи кои од Јуни 2010 год. го имаат купено progeCAD 2009 Standard имаат право на бесплатна надградба на верзијата 2010.

Monday, June 7, 2010

progeCAD достапен на српски јазик

После повеќе од една година развој, во продажба е пуштена и progeCAD на српски јазик.

Во оваа верзија комплетно е преведен корисничкиот интерфејс, командите и барањата во командната линија, со што е овозможено полесно работење со програмот. Секоја команда во командната линија покрај преводот ја содржи и оригиналната команда

progeCAD 2010 Professional SRB е достапен како комерцијална верзија, но и како училишна верзија, која е наменета за сите образовни институции и е бесплатна за употреба.

Ова се слики од работната верзија на progeCAD 2010 Professional SRB:
Thursday, May 13, 2010

Крај на акцијата

Завршена е акцијата со која можеше да се надоградат progeCAD 2008 и progeCAD 2009 на најновата верзијата progeCAD 2010 Professional по поволни услови - попуст од 15%.


Отсега, цените за надоградба на верзијата 2010 се: • progeCAD 2010 Professional надоградба од верзијата 2009 Professional - 139.00 €

 • progeCAD 2010 Professional надоградба од верзијата 2008 Professional - 189.00 €

 • progeCAD 2010 Professional USB надоградба од верзијата 2009 USB - 189.00€

 • progeCAD 2010 Professional надоградба од било која CAD програма (Bricscad®, IntelliCAD®, AutoCAD®...) - 189.00 €


Цените на програмите и количинските попусти се дадени во нашиот ценовник.

Friday, April 16, 2010

Легализирајте се на рати


Со цел на нашите сегашни и идни клиенти да им ја олесниме легализацијата на своите програми почнавме со продажба на програмите на progeSOFT на рати, без никакво банкарско посредување.
Во овој момент, на рати можете да ги купите следните програми: • progeCAD 2010 Professional
 • progeCAD 2010 Professional USB
 • progeCAD 2010 Professional NLM

Останатите програми од фамилијата на progeCAD не можат да се купат на рати.
Цените на програмите и количинскиот попуст се дадени во нашиот ценовник
НАПОМЕНА: Купувањето на рати е можно само доколку купите пет или повеќе полни верзии на progeCAD 2010!

Friday, March 19, 2010

Преминете на progeCAD 2010 и заштедете 15%


Со објавувањето на progeCAD 2010, progeSOFT progeCAD Македонија Ви овозможува од 11. март до 11.мај да го надоградите Вашиот progeCAD 2008 или progeCAD 2009 на progeCAD 2010 Professional по најповолни услови.

Во текот на овој период, цената на надоградбата ќе биде пониска за 15% во однос на стандардната цена:


 • progeCAD 2010 Professional надоградба од верзијата 2009 Professional - 118.15 €
 • progeCAD 2010 Professional надоградба од верзијата 2008 Professional - 160.65 €
 • progeCAD 2010 Professional USB надоградба од верзијата 2009 USB - 160.65 €

Комплетниот ценовник погледнете го на овој линк >>

Friday, February 19, 2010

progeCAD 2010 на Architect.mk

Првиот македонски веб портал за модерна архитектура, architect.mk објави рецензија за најновата верзија на програмот на progeSOFT, progeCAD 2010 Professional. Претставени се можностите и функционалностите кој Ви ги нуди progeCAD 2010 Profesional, а исто така за сите оние кои имаат намера да го употребуваат progeCAD во приватни, некомерцијални цели претставен е progeCAD Smart!, кој е целосно бесплатен. Повеќе за рецензијата може да погледнете на овој линк.

Tuesday, February 16, 2010

Зошто progeCAD

progeCAD 2010


После една година равој, progeSOFT ја објавија новата верзија progeCAD 2010 Professional.

progeSOFT progeCAD 2010 Professional е пристапна, моќна, и лесна за користење CAD алатка. ProgeCAD 2010 е базирана на IntelliCAD 6.6 технологија, што донесува низа подобрвања:

* подршка за DWG 2010 форматот
* подобрени перформанси при работењето
* додадена е подршка за шрафирање со градиент
* унапреден Property Toolbar
* Целосна компатибилност со Windows 7 оперативниот систем...

Содржи ALE v.9.0.1 - блок менаџер со база од 11000 блокови подолени по различни области: архитектонски, машински, електро...
Дознајте повеќе за progeCAD 2010>>

progeCAD Smart!


ProgeCAD 2009 Smart! е потполно бесплатна верзија на CAD алатката на progeSOFT - progeCAD. За разлика од последната комерцијална верзија - progeCAD 2010, Smart! верзијата е базирана на верзијата 2009, односно на платформата IntelliCAD 6.5.

ProgeCAD 2009 Smart! се дистрибутира како потполно БЕСПЛАТЕН програм и како таков е врзан со добротворни иницијативи во соработка со акцијата Доктори без граници за помош на жителите на Хаити и останатите деови на светот, загрозени од природни катастрофи. Сите корисници кои сакаат да помогнат во оваа акција можат да приложат донација.

progeCAD Smart! е наменет исклучиво за приватна употреба и не смее да се употребува во комерцијални цели.
Дознајте повеќе за progeCAD Smart!>>

progeBILLD

progeBILLD претставува сет на модули кои ги надоградуваат можностите на progeCAD (но и на AutoCAD или на било кој друг програм базиран на IntelliCAD платформа). Составен е од четири одвоени модули:
* progeBILLD Architectural
* progeBILLD Electrics
* progeBILLD Mechanics
* progeBILLD HVAC/Plumb

progeBILLD Architectural е модул првенствено наменет за градежни инженери и архитекти и овозможува на корисниците лесна изработка на проектна документација - проектантот може да дефинира повеќеслојни ѕидови и да ги зачува во база, а притоа по потреба да ги користи.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Electrics е модул наменет за електро инженери и за изработка на проекти за високонапонска и нисконапонска мрежа, антенски системи, аларми и останати електрични инсталации.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Mechanics е модул наменет за машински инженери и за изработка на проектна документција за машински проекти и проекти за челични конструкции. Содржи голема библиотека на стандардизирани елементи, челични профили и останати елементи во согласност со DIN, EN, ISO и други стандарди.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD HVAC/Plumb е додаток кој содржи обемна колекција на алaтки за изработка на 2D и 3D цртежи за системи за греење, вентилација и климатизација (HVAC), како и изработка на проекти за водоводна и санитарна инсталација.
Повеќе за овој модул >>