Monday, June 7, 2010

progeCAD достапен на српски јазик

После повеќе од една година развој, во продажба е пуштена и progeCAD на српски јазик.

Во оваа верзија комплетно е преведен корисничкиот интерфејс, командите и барањата во командната линија, со што е овозможено полесно работење со програмот. Секоја команда во командната линија покрај преводот ја содржи и оригиналната команда

progeCAD 2010 Professional SRB е достапен како комерцијална верзија, но и како училишна верзија, која е наменета за сите образовни институции и е бесплатна за употреба.

Ова се слики од работната верзија на progeCAD 2010 Professional SRB: