Tuesday, February 16, 2010

progeBILLD

progeBILLD претставува сет на модули кои ги надоградуваат можностите на progeCAD (но и на AutoCAD или на било кој друг програм базиран на IntelliCAD платформа). Составен е од четири одвоени модули:
* progeBILLD Architectural
* progeBILLD Electrics
* progeBILLD Mechanics
* progeBILLD HVAC/Plumb

progeBILLD Architectural е модул првенствено наменет за градежни инженери и архитекти и овозможува на корисниците лесна изработка на проектна документација - проектантот може да дефинира повеќеслојни ѕидови и да ги зачува во база, а притоа по потреба да ги користи.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Electrics е модул наменет за електро инженери и за изработка на проекти за високонапонска и нисконапонска мрежа, антенски системи, аларми и останати електрични инсталации.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD Mechanics е модул наменет за машински инженери и за изработка на проектна документција за машински проекти и проекти за челични конструкции. Содржи голема библиотека на стандардизирани елементи, челични профили и останати елементи во согласност со DIN, EN, ISO и други стандарди.
Повеќе за овој модул >>

progeBILLD HVAC/Plumb е додаток кој содржи обемна колекција на алaтки за изработка на 2D и 3D цртежи за системи за греење, вентилација и климатизација (HVAC), како и изработка на проекти за водоводна и санитарна инсталација.
Повеќе за овој модул >>

No comments:

Post a Comment